Gezond Leven met Damarza Lifestyle

Welkom op de website van Damarza Lifestyle! Bij een gezond leven hoort ook beweging. Met mijn homepage Damarza Tweewieler kreeg ik het idee deze pagina te maken. Met deze website wil ik u informatie en tips geven om het balans te vinden tussen een gezond leven en geestelijk & lichamelijk evenwicht.       

Gezond Leven voor jong en oud

 Life & Health Coaching.

Om de stap te nemen naar een Life & Health Coaching kan voor veel mensen best een moeilijke maar een noodzakelijke beslissing zijn voor uw gezondheid. Het is daarom erg belangrijk dat er een goede band is met de begeleider of begeleidster in het project. Ikzelf heb  hiervoor het internet afgezocht om hiervoor de juiste persoon te vinden. Nu na 6 maanden behandeling kan ik u vertellen dat ik deze Life & Health Coach met succes heb gevonden.

Terry Kruller von Nassau Dietz  heeft mij erg goed geholpen om lichamelijk en geestelijk in evenwicht te komen. Graag wil ik met u hier verder op in gaan, wat u kan verwachten van de begeleiding en wat het voor u zal doen.

Over Terry Kruller von Nassau Dietz

 

Zij heeft op de opleiding orthomoleculaire (voeding, gezondheid en afslanken) therapie gedaan en door haar coachings ervaring, is Terry in staat om voor haar cliënten een link te leggen tussen lichaam en geest, want deze zijn uiteraard één! 

 

To Live in the Present is the best decision of your Life!

 

Terry heeft veel ervaring opgedaan in management functies in diverse branches, daar is haar kennis en passie ontstaan om mensen te begeleiden, zij leerde begrijpen en empathie op te brengen voor hun persoonlijke situaties.

Mede door deze zakelijke ervaring en als manager voor musici te hebben gewerkt, spreekt haar het contact met mensen erg aan. Haar ervaring wordt ondersteund door de vele cursussen op het gebied van marketing, management, assertiviteit, communicatie en orthomoleculaire leer. Ook heeft zij workshops over coaching en psychische therapieën gedaan en leerde zij meditatie technieken, ook is ingewijd in de Reiki.

 

Life and Health Coaching
The Health coach

Terry vindt het fijn volwassenen en kinderen te begeleiden om zich sterker,  zekerder en zelfbewust te laten voelen.  Maar ook om hen te helpen bij het verwerken van trauma’s, of om lotgenoten te begeleiden of te verwijzen hoe om te gaan met HSP, ADD, ADHD en ander  gedrag. Als orthomoleculair therapeut kan zij jou helpen om gezond te blijven en of klachten te laten verminderen en voedingsadvies te geven.

Ook kan Terry u assisteren bij reīntegreren in het arbeidsproces.

Haar passie is om mensen te inspireren en holistisch te werken want lichaam en geest zijn samen verweven, de één kan niet zonder de ander! Terry begeleidt je graag vanuit haar hart.

Bekijk ook even de YouTube opname van Terry.

Wilt u in contact komen met haar bel:  Terry Kruller von Nassau Dietz

06 – 53 57 57 10  of mail: info@terry.nu

Gezond Leven voor Jong en Oud

Bij een gezond leven van lichaam en geest hoort natuurlijk ook lichaamsbeweging gezond drinken en  gezond eten. Gelukkig is er weer een stijgende lijn in sporters, steeds meer mensen zien weer de noodzaak om aan sport te gaan doen. Of het nu een individuele- of teamsport is, voeding voor en na het sporten is erg belangrijk. Ik wil eerst dieper ingaan op gezonde voeding.

We hebben het allemaal wel eens gehoord, de uitspraken "let op je voeding en drink genoeg" maar er wordt vaak niet bij vertelt wat genoeg is en waar u op moet letten met eten. Graag wil ik u een paar handige tips geven hoe u de voeding zowel voor als na het sporten kan invullen. 

Prestatieverbetering en sneller herstellen na het sporten is natuurlijk iets wat iedereen wel kan bedenken na de inspanningen. Zo goed mogelijk blessures voorkomen en de energiebalans goed in evenwicht houden. Er zijn dus genoeg redenen om uw eigen patroon goed onder controle te houden. 

 

Niet vlak voor het sporten eten, doe dit 2 à 3 uur van tevoren.

 

Bent u serieus bezig met sporten of trainen, eet niet vlak voordat u begint, eet 2 à 3 uur van tevoren en eet gezond voedsel waar vitamines, voedingstoffen en eiwitten in zitten. Vifit Sport kan u hier heel goed in adviseren, klik op de link Vifit Sport of ga naar het menu om naar de webshop te gaan, zij hebben de voeding en volledige deskundigheid om u precies te vertellen wat goed voor u is. 

Gezond Leven voor Jong en Oud
Smoothy

10 Tips om een gezond leven te leiden volgens erkende deskundige.

1. Begin de dag met goed en gezond eten. Sla u eerste maaltijd van de dag niet over. Uw lichaam heeft voedingstoffen nodig om de darmen en de spijsvertering op gang te brengen. 

2. Langzaam eten. Langzaam kauwen en neem de tijd om te eten. Geniet bewust van uw maaltijd.

3. Water drinken. Drink 1 glas water voor de eerste maaltijd en anderhalve liter over de hele dag. Dit is bevorderlijk voor uw spijsvertering. 

4.Regelmatig eten. Regelmatig eten. Drie maaltijden per dag is een goed begin of eet kleine hoeveelheden meerdere keren per dag. 

5. Eet evenwichtig. Volg de voedingsdriehoek, (variatie, soort en hoeveelheid) en respecteer deze. Neem bijvoorbeeld niet alleen doperwten en wortels maar ook een keer een andere groente zoals prei of spinazie.

6. Eet gevarieerd. Eet gevarieerd. Door verschillende maaltijden te eten krijg u diverse voedingsmiddelen binnen die het lichaam nodig heeft, 

Straf u zelf niet als u overdag iets ongezond (chocolade/patat enz.) heeft gegeten. Eet dan met het avondmaal iets gezonds. 

7. Nooit genoeg groente en fruit. Zoals bekend zijn groente en fruit gezond. Neem fruit of groente als u buiten de maaltijden om op de dag trek krijgt, groente en fruit eten bevat beperkte calorieën.  

8. Bewust eten. Wees bewust van wat u eet.  

Een goede manier om gezond te eten is door er van bewust te zijn van wat u eet. Sta daarom vaker stil bij wat u eet. Denk na over het voedsel wat u neemt en wat goed is voor uw lichaam, dan gaat u automatische gezonder eten.

9. En natuurlijk bewegen. Om het voedsel te verwerken is beweging natuurlijk erg belangrijk. Sporten of gewoon regelmatig een wandeling is beslist een goed advies om de voeding te verteren. Eet niet vlak voordat u gaat slapen want als u gaat liggen zullen uw organen minder voedsel verteren doordat deze maar op halve kracht werken. Een volle maag slapen is dan dus geen goed idee.

10. Geniet! U heeft uiteraard voeding nodig om te overleven maar geniet van elke hap die u neemt.

Gezond Leven met Damarza Lifestyle

Top 5 Gezond Drinken Volgens de Experts.

Zo goed als iedereen weet dat het wordt aangeraden om genoeg te drinken. Er werd regelmatig gezegd dat het goed is twee liter water per dag te drinken. Hier zijn experts op teruggekomen. Voedingsdeskundigen vinden wel je zo’n 1.5 a 2 liter vocht per dag binnen moet krijgen, maar dat hoeft niet alleen water te zijn.  Door voeding krijg je ook een hoeveelheid vocht binnen en verder kunt u het aanvullen met andere dranken.

Welke gezonde drankjes kun u het beste drinken om genoeg vocht binnen te krijgen, zonder te veel verkeerde stoffen binnen te krijgen? Experts geven u de top 5 van het gezondste drinken!

1 Water (ook met een smaakje)

2 Thee

3 Koffie

4 Melk(vervangers) en drinkyoghurt

5 Suikervrije frisdrank en limonade

 

Water. Ook al is het dan niet nodig om 1.5 a 2 liter water per dag te drinken, water is beslist toch de beste en gezondste dorstlesser. Het bevat namelijk geen kleur, geur- vet, suikers smaakstoffen. Water is erg goed om uw vochtgehalte aan te vullen, zonder extra voedingsstoffen binnen te krijgen.  Water saai? Er zijn genoeg mogelijkheden! Kraanwater, bronwater, plat of bruisend en met of zonder smaakje zijn bijvoorbeeld de keuzen die u kan maken. Een smaakje kun je gemakkelijk toevoegen aan uw water door stukken fruit of groente (een nachtje) te laten weken in de waterfles/waterkan. Sinaasappel, bessen of komkommer kunt u bijvoorbeeld hiervoor gebruikt. Maar u kunt uw water natuurlijk op smaak brengen met diverse andere groente of fruit naar keuzen! Zo wordt je water iets minder ‘saai’ maar is het nog steeds vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Gezond en lekker dus!

      

Thee. Van zwarte en groene thee staat bekend dat ze niet alleen calorie- en suikerarm zijn, maar dat ze zelfs positieve effecten hebben op je lichaam. Zo verlaagt volgens de experts thee je bloeddruk, je cholesterol en zelfs de kans op een beroerte. Ook mensen die veel thee drinken hebben minder vaak diabetes type 2 volgens de deskundigen. Wel erg belangrijk, drink de thee zonder de suiker natuurlijk.

 

Koffie. Koffie ook gezond? Ja echt waar,  al is het niet zo bekend vanwege de cafeïne die erin zit. Echter kleine hoeveelheden cafeïne heeft een positief effect;  concentratievermogen word verbeterd, prestatievermogen verhoogd en vermoeidheid wordt minder. Uiteraard drink uw koffie met mate,  4 kopjes per dag maximaal, drink u meer dan kan de cafeïne wel negatief effect hebben.

Minder fijn is dat koffie de stof cafestol bevat. De stof cafestol heeft een negatief effect op je cholesterol zeggen de deskundige. gelukkig kan Cafestol prima gefilterd worden uit de koffie door een gewone papieren koffiefilter te gebruiken. Ongefilterde koffie (espresso, koffie van cups, pads doordruk-koffie en kookkoffie) bevat dus meer cafestol dan filterkoffie Drink dus minder van ongefilterde koffie,  twee tot drie kopjes per dag en niet meer. 

Koffie drinken met mate geldt dus voor een prima keuze is om je vochtgehalte aan te vullen, als u zich wel aan de dagelijkse hoeveelheid houd.

 

Melk. Magere melk, halfvolle melk en karnemelk passen goed in uw voedingspatroon. Zuivel is een  bron voor eiwit, calcium en vitamine B12 die u nodig heeft zeggen de experts. Drinkyoghurt valt ook in deze categorie, maar daarbij moet u er wel op letten dat er geen suikers zijn toegevoegd. Toegevoegde suiker (ook uit fruit) is namelijk minder goed voor je gezondheid. U kunt dan beter apart een glas melk drinken en fruit eten.

Melk en drinkyoghurt zijn dus een welkome toevoeging aan je voedingspatroon. Let echter wel op de toegevoegde suikers in drinkyoghurt. 

 

Limonade en frisdrank zonder suiker. In limonade en frisdrank wordt de suikers steeds vaker vervangen door zoetstoffen, zoals stevia. Het drankje smaakt dan nog wel zoet, maar u krijgt geen calorieën uit suikers binnen. Zoetstoffen bevatten geen tot weinig calorieën. En omdat ze zó zoet zijn is er bijna niets nodig voor een zoete smaak.

In de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum vind u geen suikervrije frisdrank, dit is vanwege de zuren die erin zitten en omdat deze slecht zijn voor uw gebit. Verder is het niet aangetoond door de deskundige dat suikervrije frisdrank en limonade een aantoonbaar negatief effect heeft op uw gezondheid. 

Desalniettemin wilt u per se iets zoets drinken? Kies dan voor frisdrank of limonade met zo min mogelijk suikers erin, maar let wel op je tanden!

 

Dus wilt u uw dorst lessen op een gezonde manier? Water, ja de beste manier maar zeker niet de enige gezonde manier om de dorst te lessen. Er zijn genoeg andere opties die ook goed binnen een gezonde Lifestyle passen.